Jak změnit oprávnění v aplikaci Windows Media Center Edition

Zatímco v novějších verzích systému Windows společnost Microsoft nabízí program Windows Media Center jako program pro generaci XP. vytvořil samostatný operační systém Windows XP Media Center Edition. Toto vydání Windows se lišilo od verze XP s programem pro nahrávání a přehrávání videí na velkých obrazovkách, ale mnoho systémových operací, včetně změn oprávnění k souborům nebo registru, zůstalo stejné jako u XP Professional.

Soubor oprávnění

1.

Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor nebo složku, na které chcete změnit oprávnění, a klepněte na tlačítko Vlastnosti.

2.

Otevřete kartu Zabezpečení. Ze zobrazeného seznamu klikněte na uživatele, jehož oprávnění chcete změnit, nebo pokud se uživatel nezobrazí, klikněte na tlačítko "Přidat" a zadejte další uživatelské jméno.

3.

Zaškrtněte nebo zrušte zaškrtnutí políček v části "Povolit" a "Odmítnout", chcete-li změnit každé oprávnění. Chcete-li udělit uživateli úplnou kontrolu nad souborem nebo složkou, zaškrtněte políčko "Úplné řízení" v části "Povolit".

4.

Klepnutím na tlačítko OK nastavíte oprávnění.

Registrační oprávnění

1.

Podržte klávesu "Windows" a stisknutím tlačítka "R" zobrazte příkaz Spustit.

2.

Zadejte příkaz "regedit" a stiskněte klávesu enter. Na rozdíl od starších verzí systému Windows podporují aplikace Media Center Edition a všechny novější verze oprávnění k úpravám z běžného Editoru registru, nikoli vyžadují použití regedt32.

3.

Vyhledejte klíč registru, který chcete upravit, v levém podokně. Klepněte pravým tlačítkem myši a klepněte na tlačítko "Oprávnění".

4.

Vyberte uživatele, jehož oprávnění je třeba změnit, a zaškrtněte nebo zrušte zaškrtnutí políček níže a změňte je. Zaškrtněte políčko "Úplné řízení" v části "Povolit", aby uživatel mohl libovolným způsobem upravit klíč registru. Pokud se uživatel v seznamu nezobrazí, klikněte na tlačítko "Přidat" a zadejte jméno uživatele.

5.

Stiskněte tlačítko "OK" a zavřete Editor registru.

Tipy

• Karta Zabezpečení se ve výchozím nastavení zobrazí pouze v případě, že počítač patří do domény, například do vaší kancelářské sítě. Chcete-li to zobrazit bez připojení k doméně, otevřete nabídku "Nástroje" v libovolném okně složky a klikněte na možnost "Možnosti složky". Otevřete kartu Zobrazení a zrušte zaškrtnutí políčka "Použijte jednoduché sdílení souborů (doporučeno)."
  • Chcete-li nastavit více konkrétních oprávnění nebo změnit vlastníka souboru nebo registru, klepněte na tlačítko Upřesnit v okně oprávnění.

Varování

• Odebrání oprávnění nebo změna vlastníka souboru nebo klíče registru může zastavit programy, které čte nebo zapisují do této položky, aby správně fungovaly. Změňte oprávnění pouze podle potřeby a pokud se vyskytnou chyby, zrušte změny.

Zanechte Svůj Komentář