Jak změnit možnosti na routeru Netgear

Pokud používáte router Netgear ve vaší firmě pro připojení více počítačů a notebooků k Internetu, můžete změnit jeho možnosti pomocí webového rozhraní. Chcete-li získat maximum ze svého připojení k Internetu a chránit kabelovou nebo bezdrátovou síť, můžete nakonfigurovat nastavení zabezpečení routeru a DHCP a porty pro předávání na zařízení připojená k síti. Chcete-li změnit možnosti routeru Netgear, musíte znát uživatelské jméno a heslo pro webové rozhraní.

1.

Spusťte webový prohlížeč a přejděte na stránku "192.168.0.1" a přejděte do webového rozhraní Netgear. Pokud "192.168.0.1" nefunguje, přejděte na "192.168.1.1".

2.

Zadejte "admin" v poli Uživatelské jméno a "1234", "setup" nebo "heslo" v poli Heslo. Pokud jste definovali vlastní uživatelské jméno a heslo, použijte je pro přihlášení.

3.

Klepnutím na tlačítko OK se přihlaste do webového rozhraní Netgear.

4.

Klikněte na odkazy v levém podokně - například "Nastavení bezdrátového připojení" - pro zobrazení možností v pravém podokně.

5.

Změňte možnosti v pravém podokně a konfigurujte router Netgear. Pokud změníte určité možnosti a uložíte je, router se restartuje.

6.

Po dokončení odpojení od webového rozhraní klikněte na odkaz "Odhlásit" v levém podokně.

Tipy

  • Pokud nemůžete najít výchozí uživatelské jméno a heslo, prostudujte si příručku dodanou s routerem Netgear.
  • Všechny možnosti jsou vysvětleny v modrém poli vpravo.

Varování

  • Pokud si nepamatujete vlastní uživatelské jméno nebo heslo, musíte obnovit router stisknutím tlačítka "Reset" na zařízení na 10 sekund; některé routery Netgear se resetují po 30 sekundách.
 

Zanechte Svůj Komentář