Jak změnit nastavení režimu hibernace v systému Windows XP

Hibernace v počítači se systémem Windows XP je mnohem víc než jen základní "režim spánku". Režim hibernace je specifický proces, který má před vypnutím počítače uložit vše do paměti na pevný disk. Po opětovném zapnutí počítače obnoví systém Windows všechno na obrazovce způsobem, který byl před vypnutím počítače. Chcete-li efektivně využívat hibernaci, musíte mít na svém pevném disku dostatek místa pro uložení dočasných souborů, které jsou ve většině případů alespoň 1 GB. Režim hibernace můžete povolit pomocí dialogového okna Možnosti napájení.

1.

Klepněte pravým tlačítkem myši na libovolnou prázdnou plochu a v rozevírací nabídce vyberte položku Vlastnosti. Otevře se okno Vlastnosti zobrazení.

2.

Klikněte na kartu Spořič obrazovky v horní části dialogového okna Vlastnosti zobrazení. Klepnutím na tlačítko "Napájení" otevřete dialogové okno Možnosti napájení.

3.

Klepněte na kartu "spánku" a poté zaškrtněte políčko "Povolit režim hibernace", pokud ještě není vybrána. Toto pole udává, kolik místa je na pevném disku k dispozici a kolik místa je zapotřebí pro hibernaci. Pokud je požadované množství paměti 1 024 MB a na pevný disk není k dispozici alespoň tolik, odstraňte z počítače některé nepotřebné soubory a před pokračováním vyprázdněte koš. Pokud máte dostatek místa, klikněte na tlačítko Použít.

4.

Klepněte na kartu "Schémata napájení", abyste zajistili optimalizaci nastavení napájení pro počítač. Zvolte možnost "Přenosný / Laptop" z nabídky Schéma napájení, pokud máte notebook. Pokud máte stolní počítač, vyberte možnost "Domácí / kancelářský stůl".

5.

Nastavte požadované časy podle potřeby. Jedná se o dobu, po kterou systém Windows čeká po vypnutí monitoru, vypnutí pevných disků, přepnutí do pohotovostního režimu systému a přechod do hibernace.

6.

Ujistěte se, že časy, které jste zadali, jsou v chronologickém pořadí shora dolů. Zatímco monitor a pevné disky se mohou současně vypnout, systémový pohotovostní režim by se měl stát další, po kterém následuje hibernace systému. Chcete-li vypnout hibernaci systému, vyberte možnost Nikdy.

7.

Klepnutím na tlačítko Použít uložte změny a klepnutím na tlačítko OK zavřete dialogové okno.

 

Zanechte Svůj Komentář