Jak změnit vzhled přátel na Facebooku

Facebook nenabízí tolik individuálního přizpůsobení jako starší stránky sociálních sítí, které vyžadují, aby uživatelé zůstávali v rámci stejných konfigurací základní stránky pro čistší a profesionálnější vzhled. Dokonce i rozložení přátel je poměrně standardní, přičemž výchozí nastavení představuje všechny vaše přátele v jediném vertikálním sloupci. Pokud však používáte původní formát Facebooku a ne časovou osu, existuje jednoduchý způsob, jak změnit uspořádání přátel a přepnout prezentaci na konsolidovanou sadu horizontálních řádků.

1.

Přihlaste se ke svému účtu Facebook. Klikněte na odkaz "Přátelé", který se nachází na levé straně stránky profilu.

2.

Vyhledejte možnost Vyhledávání podle jména na stránce Přátelé. Vyhledávací pole by mělo sedět přímo nad vaším abecedním seznamem přátel.

3.

Podívejte se napravo od vyhledávacího pole a najděte dvě tlačítka. Levé tlačítko obsahuje tři řady tří bloků. Pravé tlačítko obsahuje tři řádky jednoho bloku, za kterým následuje řádek, který představuje standardní rozložení přátel, které obsahuje fotku přítele vedle jeho jména, které jsou uvedeny v jediném sloupci.

4.

Klepnutím na levé tlačítko obsahující tři řádky ze tří bloků změníte rozložení přátel. Vaši přátelé budou nyní zobrazeni v řadách po šesti, každý s přítelem přímo nad svým jménem. Toto uspořádání lépe využívá prostor a umožňuje rychlejší a snadnější procházení přátel.

Věci potřebné

  • facebookový účet

Tipy

  • Pokud se později rozhodnete, že se chcete vrátit k původnímu rozložení přátel, stačí kliknout na tlačítko se třemi bloky, za kterými následuje tři řádky, abyste znovu viděli své přátele ve vertikálním sloupci.
  • Používáte-li nový formát Časové osy ve Facebooku, nejsou žádná tlačítka pro změnu rozložení základních přátel a vaši přátelé se objeví v náhodném pořadí vždy namísto abecedního pořadí. Změna nastavení účtu, která umožní účastníkům, vám umožní alespoň vidět abecední seznam přátel. Jakmile povolíte odběratelům, klikněte na "Přátelé" a v rozevírací nabídce vedle vašeho jména vyberte možnost "Odběratelé". Klepnutím na odkaz obsahující slova "Účastníci odběru" zobrazte své přátele v abecedním seznamu. Zatímco usnadňuje procházení, abecední zobrazení zůstane jen tak dlouho, dokud povolíte předplatitelům, a nezmění náhodnou objednávku přátel na stránce vašich hlavních přátel.
  • Můžete také zvolit skrytí seznamu přátel od ostatních, pokud máte obavy o soukromí. Ve starém formátu Facebook klikněte na tlačítko "Upravit profil" a potom vyberte možnost "Přátelé a rodina" z možností uvedených v levé části obrazovky. Klikněte na šipku dolů vedle grafiky pro malé globe, abyste získali přístup k nastavením, které umožňuje ovládat, zda všichni, vaši přátelé nebo jenom můžete vidět seznam přátel.
  • V časové ose Facebooku můžete seznam přátel schovat tak, že na stránce "Přátelé" kliknete na tlačítko Upravit v pravém horním rohu a poté upravíte nastavení ochrany osobních údajů ze stejné rozevírací nabídky vedle ikony zeměkoule.
 

Zanechte Svůj Komentář